marți, 22 februarie 2011

Vicii


De cand a inceput sa evolueze, omul, a tot incercat substante si moduri de a se bine dispune si/sau relaxa. Odata cu incercarile astea au aparut viciile. Tot aud persoane care zic, ca nu se pot lasa de fumat, cola, bere... etc. Eu cred ca te poti lasa de orice daca exista acea motivatie, acea vointa care te face sa urci pe 'Everest' cand e nevoie. Totul este doar in mintea ta. Iti poti controla o mancarime, setea, foamea, clipitul, cascatul.. Daca astea sunt posibile, atunci de ce n'ar fi si un viciu "invatat" cu mult timp mai tarziu decat cele mentionate anterior?

Un lunetist poate sta ingropat in zapada, pentru a nu'si deconspira locatia, poate sa'si calmeze tremuratul si respiratia. Isi poate asculta bataile inimii.. Iar noi, persoanele ce le vedem la fiecare colt, in fiecare intersectie, in fiecare bar, strada, biserica, nu putem scapa de o obisnuinta.

Nu cred! Din punctul meu de vedere e cam exagerat. Doar ca e o singura problema |si acum o sa ma repet| e nevoie de vointa!

Sper ca nu e doar o parere de moment, si sper ca nu e doar o singura parere. Vreau sa cred ca toti suntem in stare de asta. Doar ca nu vrem.

2 comentarii:

  1. Bine punctat...viciile apar din dorinta de placere; nu putem sa ne lasam de ele pentru ca nimeni nu alege un cui infipt in palma, in defavoarea unui cub de zahar pe buze...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai perfecta dreptate. Pacat ca nu toti oamenii gandesc la fel si nu au o educatie in ceea ce priveste subiectul " vicii" :).

    RăspundețiȘtergere